Mallorcalla kuudes kevät peräjälkeen ja HPK mestari!

Cala Ferrera-hotellin uima-alas. Tosin uimaan en ole vielä ehtinyt, mutta pitäähän tuo testata.

Jess…here again in cycling-paradise !

Viisi edellistä kevättä olen ollut Alcudian rannikolla pienessä Can Picafortissa Galaxia-hotellissa, mutta nyt halusin vihdoin vaihtaa mestaa. Jo talvella katselin eri puolelta Mallorcaa edullisia hotelleja. Palman lähellä varsinkin El Arenal-alueella niitä oli, mutta alueen tuntien se on aika rauhaton ja fillarilenkille lähtiessä Palman ruuhkassa ei ehkä paras yhtälö ainakaan Alcudiaan verrattuna. Alcudian alue on mielestäni fillarituristin kannalta paras, koska siitä pääsee aika helposti sekä Tramentuna-vuoristoon että tasamaalle. Mutta mitään kovin edullista vaihtoehtoa en Galaxia-hotellille löytänyt tuolta suunnalta.

Tässä parvekenäköalani huoneesta 301 Cala Ferraran lahdelle. Ei hassumpi!

Käytin Booking.comin hakutoimintoa ja kerta toisensa jälkeen nykyinen kohteeni Cala Ferrera-hotelli*** Cala Ferrera-lahden poukamassa aivan Cala d`Orin kaupungin vieressä nousi ykköseksi. Liki samanhintainen kuin tuttuakin tutumpi budjettihotelli Galaxia*. Ei mikään uusi ehkä pari-kolmekymmentä vuotta sitten rakennettu, mutta ihan sopiva meikäläiselle maailmanmatkaajalle. Edullinen ja siisti 478 euroa ja 16 päivää puolihoidolla tilavassa yhden hengen huoneessa. Ja puolihoito on liiankin rankka paketti tälläisellä suursyömärille. Kumpikin aamiainen ja illallinen ovat runsastarjontainen buffee ja Galaxiaan verrattuna monipuolisempi. Ei mahda mitään ”maha sen kun kasvaa”, vaikka aika paljon tulee ajettuakin…😉

Tilava makkari ja parvekkeelta on hienot näkymät Cala Ferreran lahdelle

Täällä sitä on jo mahaa kasvatettu jo liki viikko. Fillarin päällä olen ollut kuusi kertaa ja kilsoja on kasassa hiukan vajaa viisisataa. Tänään yritin pitää ensimmäisen välipäivän, mutta pakko sitä oli iltapäivällä pieni nurkkakierros tehdä, kun aurinko paistoi. Ilmat olivat ihan alkupäivinä viileämpiä kuin siellä Suomessa. Täällä noin 18 astetta ja parhaimmillaan siellä Suomessa jopa 22 astetta. Eilinen ja toissapäivä taisivat kuitenkin mennä toisinpäin. Täällä oli aivan upeat kelit ja perinteinen kevät-tuulikin oli hiljentynyt. Tosin tänään sunnuntaina tuulen suunta muuttui taas hieman viileämpään.

Tämän päivän kuvaa Poropetrosta, minkä kautta ajelin kämpille sunnuntaina viiden pinnassa

Eilen ajelin Llosetaan Tramentuna-vuorten juurelle treffaamaan tuttuja. Lauantaina oli taas tosi nopeasti loppuunmyyty Mallorca 312-ajo. Itsekin olen sen kerran ajanut tosin lyhyemmän 167 kilometrin version muutamia vuosia sitten. Eilen oli treffit Llosetassa muutamien RCT- & Galaxia-kaverien kanssa. Hieno oli tavata vuoden tauon jälkeen Risto, Jari, Tapio ja Tapani sekä Annakaisa, jonka näimme ihan tositoimissa ajon huoltopisteellä. Useita muitakin RCT-kuskeja oli ajossa tänäkin vuonna. Hieno homma! Treffien jälkeen ajelin takaisin ”kotiini” Cala Ferreraan reilu kuusikymmentä kilometriä. Matkalla kuuntelin yhdessä kahvipaikassa Kerhon, Hämeenlinnan ylpeyden neljättä loppuottelua Kärppiä vastaan. Harmi, kun hävisivät!

Salakuvaaja onnistui yllättämään Nenosen Riston Llosetassa Mallorca 312-huoltopisteellä.

Annakaisa Ventomäen treffasimme myös huoltopisteellä. Annakaisa näyttää närhennäppylät aika monelle äijäkuskille!

Mitään ihmeellistä ei täällä kevään fillarileirillä ole tullut vielä eteen. Itselläni on mukana 70-vuotislahjaksi hankkimani uusi fillari. Fillarantin Canoyn ”Kanjoni” Endurance kaikilla herkuilla, minkä ristin Fanjoniksi. Hyvin on pyörä toiminut ja antaa tosi mukavaa kyytiä, koska siinä on hyvä joustava satulaputki ja 28 millin renkaat. Tosin sydän meinasi hypätä ylikierroksille, kun avasin pyörälaukkuni tänne tultuani hotellissa. Pyörässä on sähkövaihteet ja akku on jossakin rungon sisällä luultavasti liki keskiötä. Pyörälaukussa oli täytetty kaavake; ilmoitus poistetusta esineestä tai aineesta. Ensimmäinen ajatus oli, että akku oli jotenkin ongittu takavarikkoon! Mutta onneksi ei ja tarkemmin katsottuani kaavaketta, siinä oli vain maininta elektronisen laitteen tarkastamisesta. Tarkastaja oli jopa unohtanut toisen hansikkaansa laukkuun. Kasasin pyörän ja vaihteisto ja kaikki muutkin toimivat ihan mallikkaasti. Ennen reissua olin yhteydessä Canoynin Turun toimipisteeseen ja he neuvoivat, että kannattaa muutama päivä ennen lentoa olla yhteydessä kentälle ja ilmoittaa sähkövaihteesta ja sen akusta. Mutta enhän niin tehnyt…ehkä seuraavalla kerralla.

Uutta ja vanhaa vierekkäin Felanitxissa. Fillarantin uusi Canoyn Endurance eli Fanjoni siinä paistattelee hieman vanhemman toverin tavattuaan.

Blogin kirjoittaminen on tunnetila. Juuri äsken tulin alhaalta hotellin show-tilasta, missä oli ohjelmaa. Haastoivat koko yleisön mukaan tanssiin. Ihailin yhtä nuorta tyttöä, ehkä kymmenvuotias. Hän pani itsensä todella likoon tanssiessaan ja oli mielestäni porukan ykkönen vaikka varmaan porukan nuorin. Kun tanssi loppui, hän meni halaamaan itseni ikäistä ilmeisesti isoisäänsä. Teki mieli mennä kertomaan heille, että tytär oli tanssin ykköstähti. Harmi vaan, kun tyttöä alkoi nukuttamaan ja hän ehti lähteä pois ennen sitä. Kännykkäkin jäi huoneeseen latautumaan, enkä edes saanut kuvaa tilanteesta. Tässä edellisenä iltana otettu kuva jokailtaisesta lasten ohjelmasta. Tuo äsken kertomani oli illan myöhemmästä ohjelmasta.

Joka ilta illallisen yhteydessä on lapsille ohjattua tanssia ja meno on melkoinen!

Nyt on maanantai ja nettiradiossa pauhaa YlePuhe. Viides liigan loppuottelu Oulussa on ensimmäistä erää menossa. Harmi vaan Kärpät johtaa 1-0. Tyttäreni Petriina on Marius-pojan kanssa katsomassa Oulussa. Menivät lentäen ja paluu vielä illalla makuuvaunussa. Tänään poljin puolen päivän pinnassa Sant Salvadorin luostarille. Yllättävän hyvin sain hinattua liki satakiloisen kroppani tuonne 510 metrin korkeuteen. Felanitxin läheltä alkaa viisikilometriä pitkä keskijyrkkydeltään seitsemän prosentin serpentiinitie ylös luostarille. Valtavan paljon oli fillaristeja menossa ja tulossa kapealla tiellä. Enemmän heitä piti varoa kuin autoja.

Noin 400 metrin korkeudessa. Vielä sata metriä ylös päin…
Fillarantti on vihdoin viimein päässyt ylös. Easy-Tours-matkat rules, hitaasti mutta varmasti 😉

Just tulin illalliselta, mikä jäi viime tippaan, koska kuuntelin Kerhon pelin loppuun asti. Turpiin tuli 2-0 vaikka selostajien mukaan vierasjoukkue hallitsi peliä ja loi enemmän maalipaikkoja. No keskiviikkona Vapun jälkeen jatketaan Hämptonissa. Silloin onkin jo tulos tai ulos kyseessä! Huomenna mikäli sää ja muut olosuhteet sallivat, voisi olla pääkaupunki Palman vierailu kyseessä. Muistaakseni viime vuonna tein reissun myös vapunaattona. Katsotaan aamulla sääennuste ihan rauhassa. Täältä on rannikkoreittiä (osin itselle uusi reitti) noin 80 kilometriä Palman keskustaan, joten sieltä pitää ajella junalla takaisin joko Petraan tai Manacoriin ja sieltä vielä noin kolmekymppinen kämpille…

Ylhäältä 510 metrin korkeudesta on hulppeat näköalat eri suuntiin

Munkit lähtivät täältä vuonna 1992 ja nykyisin rakennuksessa on hotelli ja kahvila.

Huomenna on vappuaatto. Meinasin ottaa tupsulakin mukaan, mutta vaimo kielsi. No mitäpä sillä täällä olisi tehnytkään. Muistaakseni Espanja ei juhli vappua…tuosta en ole ihan varma. Galaxia-hotellissa meitä suomalaisia oli useita, pidettiin kyllä kunnon vappukekkerit. Mutta täällä olen orpo piru…

Pitihän se kuoharipullo hommata hotellista vaikkei tupsulakki tullutkaan mukaan!

Tänään tein vappunaaton ajelun pääkaupunki Palmaan. Lähdin aamupäivällä kymmenen pinnassa ja ajoin aivan rannikkoa pitkin S Arenaliin ja sieltä rantaa seuraavaa pyörätietä Palman keskustaan. Iltapäivä oli jo pitkällä ja hampurilaisen nautittuani hyppäsin junaan Palman päärautatieasemalla. Junalla huristin lähiasemalleni Manacoriin (3:75 euroa), mistä on matkaa tänne hotelliini noin kolmekymmentä kilometriä. Vappuaaton ajelulla kertyi fillarikilsoja 127 km eli ihan hyvä siivu. Harmi kun Suomessa kilometrikisa alkaa vasta huomenna. Tänään oli reissun kahdeksas päivä ja tuossa laskin, että reissun fillarikilsat on tällä erää noin 650 km, joten eiköhän tuo tonni saada kasaan tälläkin matkalla.

Tässä vapunaaton ajelun reitti. Tuo junaosuus näkyy Palmasta Manacoriin 62 km ja muuten fillarilla.

Piti vapun kunniaksi laittaa päälle nuo Suomi-vermeet. Yksin kun ajelin, kuva on otettu viinitilan oven ikkunasta.

Tässä ollaan jo aika liki Palmaa ja S Arenalin loma-aluetta. Taustalla merenlahden takana näkyy Palman takarannikko, Magaluf etc.

Tässä on kiva lasketella kohti Palmaa… Palman vastakkainen ranta näkyy kuvassa.

Tämän kuvan otin lähinnä tuo meren värien takia. Taustalla näkyy Palman takana oleva rannikko, Magaluf etc.

Tämän reissun ensimmäinen hamppari-ateria S Arenalin MAC Donalsissa. Himo iski!

Tuttuakin tutumpi La Seu- katedraali Palman sataman tuntumassa, on yksi Palman maamerkeistä.

Vappu oli ja meni, eikä sitä täällä pyöräilijän paratiisissa juuri noteerannut. Fillari kulki kumpanakin vapunpäivänä ihan kiitettävästi. Tänään torstaina toukokuun 2. päivänä ajelin Llucmajorin suuntaan, mutta vajaa kymmenen kilometriä ennen kaupunkia katsoin kelloa ja käänsin fillarin suunnan takaisin kohti Camposia. Syynä oli se, että halusin ehtiä kämpille ennen 6. ehkä ratkaisevaa SM-liigan finaaliottelua Hämeenlinnassa Ritariareenalla. Nyt YlePuhe raivoaa… Tänään tuli tuon takia hieman lyhennettynä 77 km ja kokonaissaldo tällä reissulla on reilu 800 km.

Pikkuteitä täällä pyöräilijän paratiisissa löytyy aina vaan uusia…

Wau mikä peli ja ennen muuta lopputulos 1-0 Kerholle ja mestaruus ratkeaa Game Sevenissa Oulussa lauantaina. Niin vaan Kerhon pienen budjetin miehet ovat panneet kesälomalle Tepsin ja Tapparan miljoonamiehet ja nyt on Suomen mestaruus katkolla Oulun Kärppien isolla rahalla hankittuja kestomenestyjiä vastaan. Varsinkin viimeinen ottelusarja on ollut upeaa jääkiekkoa ja samalla reilua ja vastustajaa arvostavaa peliä täynnä hienoja tarinoita. Todella hienoa goodwillia Suomen jääkiekolle! Olen elänyt hengessä mukana koko ajan täälläkin ja sovittanut ajojani noiden otteluaikojen mukaan.

Tätäkin alamäkeä on ilo lasketella ja nauttia hienosta säästä.

Vielä viisi ajopäivää on mahdollista naatiskella ennen kotiinpaluuta ellen sitten innostu pitämään fillaritonta päivää. Itselläni on Cala Ferrera-hotellissa puolihoito, mikä on aika rankka paketti. Kumpikin sekä aamiainen aamukahdeksan pinnassa ja illallinen seitsemän yhdeksän maisemissa illalla ovat runsaasta buffeepöydästä. Vaakaa minulla ei ole, mutta tuntuman mukaan kiloja on tullut lisää aika reippaasta liikunnasta huolimatta. Viime viikollakin HeiaHeia näytti liikunnan määräksi noin 30 tuntia ja se pääosin pyöräilyä. Tuhoisa yhtälö = kovat ruoka- ja juomahalut ja illallisen jälkeen lyhyt aika aamiaiselle sekä runsas tarjonta! Tässä muutama kuva aamiaiselta ja viimeinen kuva illalliselta.

Leipä miehen tiellä pitää…jopa tummaakin leipää löytyy vaikkei kuvassa näykään.

Jogurtteja ja monia hedelmiä…

Tuota pekonia olen yrittänyt alkaa vältellä…

Leikkeleitä onko heitä…

Olipa namia nuo simpukat… Talon viini maksaa 6 euroa pulloa ja pannaan talteen seuraavaa kertaa varten.

Nyt on perjantai 3.5.2019. Hieno oli herätä aamulla hämeenlinnalaisena. Kaupungin ylpeys HPK eli Kerho voitti torstai-iltana kovan taistelun jälken Oulun Kärpät ja loppukliimaksi siirtyi lauantaille Ouluun Raksilan jäähalliin. Puolelta päivin sain itseni liikkeelle ja ajelin mukavan 83 kilometrin lenkin. Reilu yhdeksänsataa kilometriä on nyt kasassa tällä reissulla.

Hyvin on Fillarantin Canyon eli Fanjoni pelittänyt ja tarjoaa mukavaa kyytiä.

Illallisen jälkeen kävin parinsadan metrin päässä sijaitsevassa supermarketissa ostamassa pyykinpesuainetta. Sellainenkin ihme yllätti astuessani supermarketista ulos; sadekuuro tällä reissulla ensimmäistä kertaa! Ilmat eivät viime päivinä ole olleet kovin lämpimiä 18-19 astetta, mutta aurinko nostaa ilman lämpöä. Hyvin tarkenee ajaa lyhyessä ajoasussa. Muutaman kerran olen laittanut lisäksi irtohihat.

Hieno oli aamulla herätä ja katsoa aamulla parvekkeelta ulos. Kerho hoiti upeasti eilisen ottelun!

Puolitta päivin läksin ajamaan läheiseen Poropetroon. Tässä satama-alue sieltä.

Tämän päiväinen reitti oli maastoltaan vaihteleva, oli nousuja ja laskuja. Tässä yksi nautinnollinen pudotus kohti Camposta.

Porreres on pieni ja idyllinen kaupunki Camposin ja Vilafranca välissä.

Tässä toinenkin kuva Porreresin vanhan kaupungin kujilta.

Tulihan se kannu eli ”poika” kotiin loppujen lopuksi sieltä Oulusta. Kerhon mestaruus ratkesi monien vaiheiden jälkeen. Sitkeä kuin tilliliha, oranssikevät ym. HPK valloitti sitkeydellä ja peräänantamattomuudella mestaruuden tiukan kamppailun jälkeen. Champions we are here! Kerho on Suomen mestari 13 vuoden tauon jälkeen– Oli todella tämän reissun hienoin hetkeni, kun livenä kuuntelin selostusta YlePuheesta. Olen tänä vuonna laittamassa myös hampaitani kuntoon. Osin harva-hampaisuuteni johtuu tuosta Kerhon edellisestä mestaruudesta vuonna 2006. Tuossa linkissä tarkempaa tietoa… https://fillarantti08.wordpress.com/2018/10/21/fillarantin-irtolisakkeen-seikkailut-ja-pohjoinen-bali/

Piti laittaa joku Oranssikevään kuva, mutta tekijänoikeudet. Enkä löytänyt kuvia kärpistäkään…

Jospa alkaisi napsia noita tänä keväänä Mallorcalla ajettuja reittejä näkyviin… Seuraavassa ovat kuvina kunkin ajopäivän reittikartat ja reittien profiilit. Kuvista voi todeta, että reittejä täältä löytyy yllin kyllin. Pyöräilijän paratiisi on täynnä pikkuteitä, joita on kiva vaiheilla. Verrattuna Alcudiaan, missä olen aiemmat reissut ollut, täällä on korkeuseroja enemmän. Toisaalta Alcudian iso etu on lyhyt matka (noin 20-30km ) Tramentuna-vuoristoon, missä pääsee kunnolla vuorille. Mallorcan monipuolisuus on hieno juttu. Lisäksi täällä on helppo käyttää junaa apuna. Tosin Can Picafortista pääsi noin kymmenen kilometrin jälkeen Sa Pabloon junalle. Täältä Cala Ferrerasta lyhin matka junalle on Manacoriin liki 30 kilometriä.

Tiistai 23.4.2019

Feninitxin markkinoilla

Keskiviikko 24.4.2019

Muistokäynti edesmenneen Oscar Stenströmin kuolinpaikalla. Kovin oli jo aurinko haalistunut kuvaa.
Portocriston satamaa ja taustalla komea kirkko

Torstai 25.4.2019

Kahvia tulee juotua aika usein. Fillarantin uusi Wavecel-kypärä.
Ja ihan välillä haukattuakin jotain pientä. Näitä mukavia pysähtymispaikkoja Mallorcalla riittää.

Perjantai 26.4.2019

Tämän kukkakedon kodalla erkanee tie oikealle Petraan ja suoraan jatkaen VilaFrancaan.
Pyöräilijöitä täällä riittää ja hyväkuntoisia teitä…

Lauantai 27.4.2019

Mallorca 312-ajon huoltopisteellä LLosetassa.
Tie laskeutuu mukavasti Petraan Llosetan menomatkalla. Tuttu tie….

Sunnuntai 28.4.2019

Sunnuntai oli välipäivä. Tässä hotellini rannasta näkymä Ferreran lahdelle.
Piti välipäivänäkin pieni ajelu tehdä kahville läheiseen Santanyin kaupunkiin.

Maanantai 29.4.2019

Tämän reissun ainut huiputus oli Sant Salvadorin luostari Felanitxin lähistöllä.
Sant Salvadorin luostari toimii nykyisin hotellina ja ravintolana. Se on yksi fillaristien suosikkipaikoista.

Tiistai 30.4.2019

Vappuaattona ajelin Palmaan. Matkalla käväisin Vi Rei-viinitilalla.
Vaihtelevaa pikkutietä jossakin matkan varrella Palmaan mennessä.

Keskiviikko 1.5.2019

Vappupäivänä tuli pyörähdettyä Managorissa. Tässä kirkon katveessa kahvilla.
Neljän euron setti…Café con Leche ja

Torstai 2.5.2019

Nyt en edes muista missä tämä kuva on otettu vapun jälkeen…

Perjantai 3.5.2019

Rauhallista maisemaa akselilla Porreres- Vila Franca. Taustalla muutaman kymmenen kilometrin päässä Tramentuna-vuoristo,

Perjantai 4.5.2019

Jos oikein muistan paikan…pieneen Sant Joan-kaupunkiin saapuminen.

Lauantai 5.5.2019

Lauantaina oli aamupäivällä kova tuuli, joten sen vähän tyynnyttyä tein iltapäivällä pienen ajelun Santanyin kaupunkiin.

Sunnuntai 6.5.2019

Viimeisenä päivänä ajelin Petran keskusaukiolla, mistä pieni videoklippi.

Semmoinen reissu tällä kertaa. Ei ole enää kovin pitkä matka ajaa kolmas kierros maapallon ympäri fillarilla ainakin noin kuvainnollisesti. Laskujeni mukaan olen jossakin 100 000 -110 000 kilometrin vaiheilla. Ulkomaan kilometreistä sen sijaan on tarkempi sihti. Niitä on nyt laskujeni mukaan noin 39 000 km. Pitääpä lisätä tämäkin reissu tuohon Fillarantin yhteenveto-reissukaruselliin. https://fillarantti2.wordpress.com/2018/11/28/fillarantin-reissukaruselli-yhteenvetoplajays/

Tässä tämän reissun voluumeja Excel-taulukon muodossa.

2 kommenttia artikkeliin ”Mallorcalla kuudes kevät peräjälkeen ja HPK mestari!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s