Club La Costa World ja 12 000 km taika

Ovatpa sormet olleet pitkään pois bloginäppäimiltä… Edellinen Fillarantti reissaa ja bloggaa-postaus on seitsemän kuukauden takaa. Toki sosiaalinen media varsinkin Facebook-kommentoinnit ovat päiviensä ”kauraa”, mutta varsinainen bloggaus on jäänyt. No otetaanpa niskasta kiinni. Varsinkin kun seuraava Fillarantin fillarireissu ”taas” Kaakkois-Aasian on alkamassa puolentoista kuukauden päästä. Mutta ei siitä nyt sen enempää vaan tästä huomenna päättyvästä Costa del Solin reissusta vaimon ja (fillarin) hiukan lisää.

Mijaksen vuorikylässä Fenix-kaunottaren kera

Näkymä ylhäältä Ojenin vuoristokylään

Oma kokemukseni on, että ennen omaa fillarireissua pitää vaimoa tuulettaa ulkomailla. Olemme nyt olleet kolme viikkoa täällä Fuengirolan kupeessa Mijas Costassa sijaitsevassa Club La Costa Worldissa (CLC). Yhden ärsykkeen reissulle antoi lomaosakeviikkojemme talletustilanne (Interval International on ehkä paremmin tunnetun RCI:n vastinelomaorganisaatio). Viikkoja oli kertynyt ja käytimme tähän vaihtoon kaksi talletettuja viikko ja yhden bonusviikon. Toki muitakin ärsykkeitä oli…Suomen räpäkelit, halu lämpimään ja taisi tuo otsikossakin näkyvä 12000 km jotain vaikuttaa. Olen viidettä vuotta eläkkeellä ja näin vuosina fillari on liikkunut noin 55000 km. Kahtena viime vuonna olen jäänyt muutamia satasia vaille tuon edellä mainitun raja-arvon. Nyt reissuun lähtiessä puuttui vajaa nelisen sataa kilometria.

Vaimoni kanssa Malagassa

Koska kyseessä on Fillarantti-sarjan blogipostaus, en aio kovin tarkasti paneutua koko lomamatkan sisältöön vaan yritän tuoda esiin pyöräilynäkökulmaa täältä Espanjan eteläkärjessä. No kuvat toki valottavat olosuhteita muiltakin osin. Yleisesti ottaen pyöräily on huomioitu hienosti kaupunkikuvassa. Erillisiä pyöräteitä on liki joka kaupungissa. Oheiset kuvat ovat Torremolinoksesta ja Malagasta, missä on myös kaupunkipyöräjärjestelmä.

Aluksi hiukan pyöräilijän kritiikkiä Costa del Solista fillarireissun kohteena. Paljon parempia maantiepyöräkohteita löytyy monin paikoin. Täällä on tosi vilkas rantatie Gibraltarilta Malagaan. Varsinkin Fuengirolan ja Marbellan välinen osuus on liikenteellisesti kamala, koska sitä ei voi kiertää. Sen sijaan Fuengirolasta Malagaan löytyy vaihtoehtona nauhakaupunkien läpikulkeva rantatie / katuverkossa, missä ajaminen on paljon miellyttävämpää kuin A7-moottoriliikennetiellä. Tosin jatkuvat liikennevalot stoppaavat ajoa vähän välein. Ja sitten kun suuntaa sisämaahan päin, edessä on aika rajut nousut heti rannikolta ylös (ainakin tämän ikäiselle huru-ukolle). Tilanne on samantapainen kuin Gran Canarialla (Playa de Ingles, Maspalomas, Puerto Rico), jossa olen ollut fillarin kanssa pari kertaa. Toki siellä rantatie on liikenteellisesti miellyttävämpi kuin täällä Costa del Solilla.

Mutta mutta tämä Etelä-Espanjan ihana ilmasto. Nytkin marraskuussa on jatkuvasti päivälämpötila ollut parinkymmenen asteen paremmalla puolella eikä vettä ole tullut juuri lainkaan. Myöskin tuulet näyttävät tähän aikaan vuodessa olevan aika maltilliset (pääosin 1-4 m/s). Toki tiesin Costa del Solin liikenneolosuhteet usealta aiemmalta reissultani tänne, mutta oikein löytänyt sopivia lomaosakevaihtoja muilta sopivan lämpimiltä alueilta. Näillä mennään tai oikeastaan on melkein menty. Huomenna iltapäivällä Norwegian vie takaisin kotiin…

Entä sitten tuo 12000 kilometriä? Vaimoni syntymäpäivä on 10.11. Samana päivänä ajoin lyhyen 56 kilometrin lenkin, jolloin kuutisen kilometriä ennen majapaikkaan ajoa napsahti renkaan alla 12000 fillarikilometrin merkkipaalu. Aika maltillisesti olen ollut tällä reissulla fillarilla liikkeellä vain parin kolmen päivän välein, koska vaimo ei tätä hullutusta harrasta. Tällä reissulla on kilometrejä kertynyt vain 535 km ja ne ovat elämäni hitaimmat maantiepyöräkilometrit. Aikaa niihin on mennyt noin 33 tuntia. Keskari on vain 16,2 km/h…yleensä maantiepyöräkeskarini vuositasolla (5000-6000km) on ollut hiukan yli tai noin 23 kilometriä tunnissa. Nyt ensimmäistä kertaa tänä vuonna keskari tipahtaa osin tämänkin reissun takia jopa alle 22 km/h (5796 km). Toki ikäkin nakertaa vauhtia alaspäin vuosi vuodelta….

Mutta hienoa on ollut fillarin selässä. Suomen viime kesän oikukkaat pyöräkelit ovat korvautuneet täällä. Aurinko hellii ja lämpötilat 20-24 ovat passeleita eikä tuuli sateesta puhumattakaan ole ollut esteenä. Olen ajellut suurimman osan reiteistä vuorille, mutta paljon katsellut myös ihan näitä lähiympäristön nauhakaupunkeja, Fuengirola, Marbella, Benalmadena, Torremolinos ja Malaga. Vuorilla ovat tutuksi tulleet mm. Mijaksen ja Ojenin idylliset vuoristokylät, aitoespanjalainen Alhaurin de Grande, Coin, Mondo etc. Yhtenä päivänä ajoin rantatietä Malagaan ja hyppäsin paikallisjunaan, joka ei tällä kertaa vienyt matkalukemisena olleen Therouxin kirjan mukaisesti Patagoniaan vaan sisämaan Aleroon. Sieltä vuoron perää laskettelin ja kiipesin fillarilla tänne rannikolle; toki loppu oli laskua. Kliffaa hei ja elämä on laiffia!

Pannaan nyt koko vuoden lukematkin esille. Käytössä on ollut kolme tai oikeastaan neljä fillaria. Maantiepyörä (Ridley Fenix), reissupyörä Trek 720D-cyclo, tavallinen maasturi (pois myyty Merida ja osan vuotta White SE Comp Cliff sähkömaasturi). Tilastoinnin yhteenvedot on hoitanut maanmainio HeiaHeia-liikuntaportaali, missä on symbolit eri pyörätyypeille.

Vuosi 2017: 1.1. – 18.11.2017 / HeiaHeia

Maantiepyörä: 76 kertaa, 272 tuntia, 5796 km

Reissupyörä: 51 kertaa, 190 tuntia, 3504 km

Mtb/e-mtb: 130 kertaa, 152 tuntia, 2855 km

================================================

Yhteensä: 257 kertaa, 614 tuntia, 12155 km HeiaHeia 695 liikuntakertaa / 1141 tuntia

Tällä kertaa emme vuokranneet ollenkaan autoa. Matkat lentokentältä hoituivat taksilla, lomakohteessa oli ilmainen puolen tunnin välein kulkeva kumipyöräjuna, paikallisjunalla pääsi kätevästi Malagaan ja bussilla taas Fuengiorolan keskustaan. Pari kertaa isommat ostokset kulkivat taksin kyydissä parin kilometrin päässä sijaitsevasta alueen suurimmasta Miramar Shoppingcenterista majapaikkaan. Mutta yleensä reppu selkään ja jalkaisin….

Malagassa tuli käytyä pari kolme kertaa. Helsingin kokoinen Andalusian pääkaupunki tarjosi koko liudan museoita, oli Picasso-museota ja pari kolme muutakin tuli tsekattua vaimon kanssa. Muuten tuskin Fillaranttia olisi noihin saanut houkuteltuakaan;)

Kolmen neljän kilometrin päässä oleva Asukasluvultaan suurin piirtein Hämptonin kokoinen Fuengirola tuli tutuksi moneen kertaan jalkaisin ja pyörän selästä.

Mijaksen vuoristokylässä kävin fillarilla kaksi kertaa. Aikamoinen kiipeäminen sinne. Muutama kerta piti hypätä pyörän selästäkin pois…liian jyrkkiä tämän ikäiselle äijälle!

Malaga ja Malagan lähikaupungit, hieno Alhaurin de Grande ja A.de.Torre ym. tarjosivat mukavia kuvakulmia. Alhaurin Golf-kenttä on jäänyt muistoihin. Siellä tein ensimmäisen hole-in-oneni 5.11.1998. Pitihän paikka käydä fillarin kera katsomassa.

Kaikki hauska loppuu aikanaan. Niin tämäkin reissu. Aamupäivällä putsasin ja pakkasin Fenix-kaunottaren lentokuntoon. Aamulla on vielä aikaa viimeistellä noista pakkauspuuhia. Taksi on tilattu klo 11 viemään meidät lentokentälle….

Kotona alkavat uudet puuhat. Passi pitää uusia ja alkaa suunnitella seuraavaa Fillarantin pyöräreissua. Lentolippu on hankittu Bangkokiin, mistä on tarkoitus ajaa Etelä-Thaimaan läpi Malesiaan. Reitti ja yksityiskohdat ovat vielä kokonaan auki, mutta niistä lisää hieman myöhemmin…

Taidanpa julkaista tämän samantien tarkistamatta, jotta pääsen tekemään ruokaa vaimolle… (no illalla korjasin pahimmat virheet)

LIITE: Laitan loppuun vielä liiteosuuden, missä näkyvät Costa del Solilla ajamani pyöräreitit:

Reitit on rekisteröity puhelimen Ridewithgps-apsilla. Ne voi myös aukaista oheisesta linkistä, jolloin näkyy myös reitin korkeusprofiili ja numeerisia tietoja. Olkaa hyvät mikäli kiinnostaa…

Tiistai 31.10.2017: Check out my Trip https://ridewithgps.com/trips/18767034

Torstai 2.11.2017: Check out my Trip https://ridewithgps.com/trips/18807330

Sunnuntai 5.11.2017: Check out my Trip. https://ridewithgps.com/trips/18877278

Tiistai 7.11.2017: Check out my Trip. https://ridewithgps.com/trips/18914158

Perjantai 10.11.2017: Check out my Trip. https://ridewithgps.com/trips/18967880

Maanantai 13.11.2017: Check out my Trip. https://ridewithgps.com/trips/19029123

Torstai 16.11.2017: Check out my Trip. https://ridewithgps.com/trips/19084094

Perjantai 17.11.2017: Check out my Trip. https://ridewithgps.com/trips/19100606

3 kommenttia artikkeliin ”Club La Costa World ja 12 000 km taika

 1. Kimmo 18.11.2017 / 18.26

  Omasta näkökulmasta mukavaa ja leppoisaa eläkepäivien viettoa. Jos ehkä joskus itsekin vastaavia juttuja tekisi ja yhtä positiivisella otteella.

  • fillarantti 18.11.2017 / 19.47

   Kiitos vaan Kimmo… Ehkä sinäkin joskus pääset eläkkeelle vaikka raja taitaa juosta ylöspäin. Tänään oli mukava lukea myös Hammerhaedin blogia tuotannon alkamisesta. Heitin sinne kyssärin…että pitäisi saada Karoo ennen joulua. Vastasi…että kysy tarkemmin yveellä, joten toivoa taitaa olla 🙂

   • Kimmo 19.11.2017 / 11.08

    Ei hemmetti, pyöräilemään on päästävä. Suomen kelit niin surkeita, että hommasin reissun jouluksi Teneriffalle. Pyöräkin vuokrattu 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s