Fillarantin liikuntavuosi 2016 – tilinpäätös

Viime kevään Mallorcan reissu oli kolmas peräkkäisinä vuosina ja ensi keväänä taas.
 
Uudenvuoden aaton iltapäivällä ajelin vuoden viimeisen fillarilenkin tosin lyhyen sellaisen. Maasturilla tuli polkaistua kuntosalille ja takaisin. Pyörämatkaa ulkosalla kertyi tänä vuonna yhteensä 11 360 km. Viime vuoden ennätyslukemastani jäin vajaan kolmisen sataa kilometriä (11650 km). Pääajokit olivat 1. Ridley-Fenix maantiekaunotar jolkutteli 5851 km (6150 km), 2. Corratec-matkaratsu ja uusi Trek- cyclocrossari taivalsivat 5166 km (4557) km ja 3. Merida-maasturi samosi 343 km (943 km). Totuuden nimissä pitää vielä lisätä, että 2.osiossa on ehkä noin 400-500 kilometriä vaimon sähköpyörällä, mistä on tullut mainio perheen kauppakassi.


Oheisesta IPadin ruudusta ottamastani kuvasta näkyvät vuoden 2016 kirjatut fillarivolyymit. Taulukko on koottu HeiaHeiasta, jota olen käyttänyt vuodesta 2010 alkaen. Kuvasta voi lukea kunkin pyörätyypin ajokerrat, nettoajotunnit ja kilometrimäärät. Noista kolmesta muuttujasta on laskettu keskinopeus ja ajokerran keskipituus.
Hieman alempana ovat sisäpyöräilyyn liittyvät faktat. 

                                                             Tähän hauskaan fillarijoulukorttiin törmäsin FacebookissaSpinningpyörää käytän lähes joka aamu ”kropan ja mielen herättelyyn”. Samalla yleensä luen aamulehden tankoon kiinnitetyn telineen päällä kirkasvalolampun valossa. Toki joskus tulee tehtyä muutenkin spinningharjoituksia, tosin lähinnä palauttavana lenkkien jälkeen.

                                                                          Mainiot TCC-tankohanskat ovat talvipyöräilyn tae


Trainerina minulla on BKOOL, missä yleensä poljen maantiepyörää tai cycloa. BKOOL-on siitä loistava traineri, että noin kympin kuukausimaksulla saa käyttöönsä liki puoli miljoonaa virtuaalireittiä. Siltikin aika puuduttavaa hommaa tuo on, joten aina kuin mahdollista ulos ajamaan. Viime talvena traineriajot jäivätkin kovin vähiin.

                                                                                  C2-soutulaitteen hankin vuonna 2008 
 

 Concept C2-soutulaite on mainio koko kropan vahvistaja. Takavuosina sitä tuli käytettyä hyvinkin runsaasti ja myös tavoitteellisesti. Viime vuosina soutu on jäänyt valitettavan vähille vaikka laite on omassa ”Paincave-alakerrassani”.
  

Fillarantin alakerta ”Paincave”, missä vasemmalta BKOOL-traineri, C2-soutulaite ja Bodybike-spinningpyörä
 Liikunnat kirjaan HeiaHeia-sovellukseen. Olen tehnyt sitä säännöllisesti jo vuoden 2010 lopusta alkaen. Pyöräkilometrit tallennan Ridewithgps-apsilla ja muissa lajeissa käytän yleensä Sportstracker-apsia. 
 

                    HeiaHeia on erinomainen suomalainen liikunta-alusta, minne voi koota erilaiset liikunta-aktiviteetit 


HeiaHeian kokonaissaalis vuonna 2016 oli 1228 kirjattua liikuntatuntia (3,4 tuntia/vrk ja 834 (2,3 krt/vrk) liikuntakertaa. Viime vuodesta suoritukset tippuivat aikalailla, kuten allaolevasta taulukosta voi lukea. En ole ehtinyt analysoida syitä, mutta ainakin paljon aikaa kuluttava golfin peluu on viime vuosina vähentynyt jatkuvasti. Kokonaisuutena aika hyvin viisi viimeistä vuotta ovat olleet veljeksiä.

 • Vuosi 2011: 793 kertaa /1075 tuntia
 • Vuosi 2012: 1003 kertaa /1296 tuntia
 • Vuosi 2013: 823 kertaa /1356 tuntia
 • Vuosi 2014: 885 kertaa /1297 tuntia
 • Vuosi 2015: 909 kertaa / 1336 tuntia
 • Vuosi 2016: 834 kertaa / 1228 tuntia


Koulutuskuntayhtymä Tavastian hyvässä kuntosalissakin on aina silloin tällöin on tullut käytyä lähinnä rospuuttoaikoina. Valitettavasti syksyn aloitus siirtyi aina joulukuulle asti.
                                                                           Joulun pyhinä Tavastian salilla oli hyvin tilaa

 

Fillari oli vahvasti pääosassa myös vuonna 2016
, kuten jo parina edellisenäkin vuonna. Tilaa pyöräily on pikku hiljaa nakertanut golfin peluulta. Ennen vuotta 2013 pelasin joka vuosi 100-120 kierrosta kaudessa, kunnes eläkkeelle siirtymisvuotena innostuin uudelleen pyöräilystä ”eläkepolkaisuni” myötä. Siitä lähtien olenkin tehnyt joka vuosi ainakin yhden pidemmän pyöräreissun. Allaolevassa kuvassa Fillarantti poseeraa Sri Lankan ympäriajon merkeissä.

        Viime helmikuun noin 1800 km Sri Lankan ympäriajo onnistui mainiosti huippuhelteistä huolimatta


Fillarantin pidemmät pyöräreissut:

 • 2013: Rooma-Hämpton- pyöräreissu,      www.fillarantti.wordpress.com 
 • 2014 Balkanin&Turkin- pyöräreissu,        www.fillarantti3.wordpress.com 
 • 2015: Espanja&Marokko-pyöräreissu,      www.fillarantti4.wordpress.com
 • 2016: Sri Lankan-ympäriajo,                    www.fillarantti5.wordpress.com   


   

                                             Kotikenttäni on mukava ja hyväkuntoinen Tawast Golf…toki kävellen!

  
Näin fillari on nakertanut golfin peluulta aikaa ja innostusta!

 • Vuosi 2012: golf 100 kierrosta / fillari 2386 km
 • Vuosi 2013: golf 79 kierrosta / fillari 9282 km
 • Vuosi 2014: golf 67 kierrosta / fillari 10539 km
 • Vuosi 2015: golf 40 kierrosta / fillari 11650 km
 • Vuosi 2016; golf 32 kierrosta / fillari 11360 km                         
                                             Sentään yksi rengasrikkokin osuus tälle vuodelle joulukuun alusssa Deniassa
 


Pieni taaksepäin katsaus vuosikelloon 2016:

 

Kokonaisuutena vuosi 2016 oli hyvä
. Liikuntamäärä on vakiintunut noin 1200-1300 tuntiin, vaikka edellisestä vuodesta jäinkin jälkeen.  Pyöräily oli vahvasti esillä kuten edellisinäkin vuosina. Vuoden 11360 ulkona ajettua kilometriä taitavat olla jo 68-vuotiaalle vanhalle diesel-koneelle perushuollon paikka. Toisaalta paikat ovat hyvin sietäneet liikunnan eikä mitään isompia ongelmia ole tullut vastaan. 
                                                    Toimituksen huomautus: Kuva on jo muutaman vuoden takaa Teekkarikylästä 
Tammikuu oli peruskuntoharjoittelua….spinning, sisäpyörä, kuntosali ja kävely ja Merida-maasturi olivat päällimmäiset liikunta-aktiviteetit.

Helmikuu kului Sri Lankan ympäriajon merkeissä. Noin 1800 kilometriä tuli polkaistua saaren kiertäen ja lisäksi sisämaan vuori- ja teen kasvatusseutuja katsellen. Kulkuvälineenä oli kokenut Corratec-matkaratsu. http://www.fillarantti5.wordpress.com

Maaliskuu oli taas kotimaan kuntoiluun palaamista…peekoota kuten tällainen vanha dieselkone yleensäkin. Spinning, muutama soutukerta, kuntosali, kävely ja pihapiirin hyötyliikunta. Uusi matkapyöräkin tuli hankittua Trek-cyclo.

                   
                                                              Helmikuu menikin Sri Lankan ympäriajon merkeissä…           


Huhtikuussa oli vuorossa jo perinteeksi muodostunut Mallorcan fillarileiri RCT-porukan kanssa. Kolmisen viikkoa ja reilu tuhat kilometriä kertyi Fenix-maantiekaunottaren mittariin.

Toukokuussa pääsi sitten jo tosi teolla fillarin satulaan Suomessakin. Kuntosali, spinning, kävely, muutama kierros golfia ja pihahommat olivat mukavaa vaihtelua. Toukukuun puolivälissä oli Keravan Kevätpolkaisu ja touko-kesäkuun taitteessa tuli piipahdettua Tartossa ajamassa Rattaralli Tartu.

Kesäkuu olikin sitten jo aikamoista fillarin dominointia, toki golfkentällä tuli pari kolme kertaa viikossa piipahdettua. Juhannuksen jälkeen tein neljän päivän pikavierailun Viroon uuden Trek-matkaoriini koereissun merkeissä. Siellä mittariin kertyi noin 450 kilometriä ja normit reissukamat mukana. Toki aamuspinning oli ohjelmassa aamuisin.

                  
                     Kesäkuussa piti käydä kokeilemassa uutta Trek-matkaoria Viron reissussa. Hyvin pelitti…!Heinäkuu meni taas vahvasti pyörälenkkien merkeissä. Fenix-maantiekaunotar sai kyytiä. Aamuspinning ja kodin hyötyliikunta sekä golfkierrokset kuuluivat pyöräilyn oheen. RCT-porukan kanssa ajoimme reilun kolmen sadan kilometrin kahden päivän Päijänteen ympäriajon 23.-24.7.2016.

Elokuussa jatkui sama meno…lähinnä maantiepyörä, aamuspinning, golf ja hyötyliikunta. Hämeenlinnan Pyöräilijöiden kanssa tapasimme aamukahvin merkeissä ja 26.8. oli Valopyöräily järven Vanajaveden lahden ympäri.

Syyskuu jatkui normimenolla, pyöräily, aamuspinning, golf ja hyötyliikunta. Vaimon kanssa olimme helleviikon Budapestissa, missä tuli käveltyä aika paljon.


       Vasen kuva RCT-Päijänteen ympäriajosta.                                      Oikea kuva golfin tulevaisuuden toivot TawastGolfin SM-kisoissa


Lokakuu oli pyöräilyä (maantiepyörän ohella tuli cyclo kelien mukaan), golfia, aamuspinningia ja hyötyliikuntaa. Taas sai vaimoa ulkoiluttaa viiden päivän osalta vuorostaan Prahassa. Taas runsaasti kävelyä

Marraskuussa kelit alkoivat jo kylmettyä ja kostua, mutta fillari liikkui edelleen. Aamuspinning, muutama soutukerta, kävely ja hyötyliikunta olivat muita liikunta-aktiviteetteja. Marras-joulukuun taitteessa olimme vaimon kanssa Costa Blancalla kahden viikon reissulla Deniassa. Sinne sain ujutettua Fenix-maantiekaunottareni mukaan ja sen mittariin kertyivät noin 500 vuoden viimeistä maantiekilometriä.

Joulukuu on liikunnan rospuuttoaikaa. Sisällä aamuspinning, muutama soutukerta ja kuntosalille pääsin vasta nyt. Ulkona muutamia fillarilenkkejä, maasturilla nastat alla liukkaalla ja aika paljon pitkiäkin kävelylenkkejä.

                    
                       Vaimon ja Fenix-maantiekaunottaren kanssa Costa Blancan maisemissa joulukuun alussa
 Uusi vuosi ja uudet kujeet. Vuodelle 2017 laitan viimevuoden toteuma peilaten seuraavat volyymitavoitteet. Voi sitten katsoa, miten on käynyt.

Liikunta yhteensä 1250 tuntia.              Vuosi 2016: toteuma 1228 tuntia

Ulkona ajoa 500 tuntia / 10 000 km.    Vuosi 2016: toteuma 560 tuntia / 11360 km

Sisällä spinning 200 tuntia.                    Vuosi 2016: toteuma 243 tuntia

Golf 40 kierrosta.                                        Vuosi 2016: toteuma   32 kierrosta

Kävely 1000 km.                                           Vuosi 2016: toteuma 901 km

Paino 31.12.2017 alle 95 kg.                      Vuosi 2016: toteuma 99,4 kg….HUH!

                                                            Petriina-tytär ja Miska ja Marius isänpäivänä tervehtimässä

 
 

 

Vuotta 2017 on jo hieman viitoitettu…

Tammikuun puolivälin jälkeen on alkamassa uusi Fillarantin Kaakkois-Aasian fillarireissu. Lentolippu on jo hankittu Saigoniin (Ho Chi Minh) ja alustavan reittisuunnitelman olen laatinut. Ajatus on tehdä ehkä noin vajaan 3000 km rundi Vietnamin itärannikkoa ylös päin ja Laosin sekä Kambodzan kautta kiertäen palata takaisin Saigoniin. Uusi Trek-matkaori lähtee nyt ensimmäistä kertaa tositoimeen!

                                                   Kaakkois-Aasian fillariseikkailu on jo ihan lähellä ja tehtävää vielä paljon…
Huhtikuussa
on taas RCT-porukan kanssa perinteinen Mallorcan fillarileiri. Siitä lähtee maantiepyöräkausi käyntiin ja varmaan sen jälkeen ovat jo Hämptonin golfkentätkin pelikunnossa…

                
             Näin mukavaa oli viime keväänä RCT-porukan kanssa Mallorcan leirillä huhti-toukokuun vaihteessa
 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s